Blog

Venhorst voorzien van Chocola!

08-12-2013 16:25

Gisteren zijn Mieke en ik ervoor op uitgetrokken om de chocolade, die diezelfde week bij mij binnen was gekomen, te gaan bezorgen in Venhorst. Het ging eigenlijk heel erg goed!: er waren 2 huizen waar niemand thuis was maar toen we wat later terugkwamen konden we ook hen blij maken met de door hen bestelde chocola. Toen we uiteindelijk klaar waren, was het 17:00 uur geweest en zijn we lekker nog even een frietje wezen eten bij de friettent in Venhorst. Iets later al was ons pap in Venhorst om ons op te halen (want als we alle bestellingen mee hadden moeten nemen op de fiets weet ik niet of dat goed was gekomen...).

Nu is dus alle chocolade terecht en Mieke en ik zijn erg blij dat we niet terug hoeven voor een paar huizen!

2e chocolade bestelling

01-12-2013 10:37

Gisteren ben ik opnieuw in Landhorst langs de deuren gegaan om chocolade te verkopen. Dit keer ging ik samen met Mieke. In totaal hebben we voor bijna €300,- aan chocolade verkocht. 

Jammer genoeg kan ik volgende week niet meer langs de deuren, omdat de korfbalvereniging dan ook langs de deuren gaat en die wil ik natuurlijk niet in de weg lopen! Daarna nog langs de deuren gaan, is ook niet zo'n goed idee omdat de chocolade leverancier dan verwacht haar voorraad ongeveer op te hebben... 

Maar... Al met al heb ik héél veel verkocht in relatief korte tijd en daar ben ik heel blij mee! 

Zonet heb ik de laatste chocolade bestelling (van voorlopig) gedaan, en straks zal ik dus veel moeten gaan bezorgen.

Je hoort nog van me!!

Bestelling voltooid!! ;)

24-11-2013 10:55

Ik heb zonet voor meer dan €400,- aan chocolade besteld! Begin december zal de bestelling geleverd worden en dan kan ik de chocolade gaan bezorgen. 30% van de winst gaat naar...... MALAWI!!! De andere 70% zijn de kosten van de chocolade. 

Waarschijnlijk ga ik nog verder met het verkopen van chocolade. Maar dat wordt dan natuurlijk een bestellinkje later!...

Ik kom iedere dag weer iets dichter bij waar ik alles voor doe! 

Chocolade verkopen in Landhorst

23-11-2013 21:39

Vandaag heb ik vanaf half 2 tot 6 uur 's avonds non-stop chocolade verkocht. Ik ben maar aan 2 en een halve straat toegekomen, maar heb suuuper veel verkocht! Het was het echt waard.

Chocolade verkopen in Venhorst met Mieke

17-11-2013 01:04

Vandaag ben ik, net zoals vorige week zaterdag, met Mieke samen naar Venhorst gefietst om daar chocolade te verkopen. Ondanks dat het ERG KOUD was, hebben we het maar liefst 2 uur volgehouden. Ondertussen hebben we al voor meer dan 100 euro chocolade verkocht! En waarschijnlijk gaan we volgende week weer naar Venhorst om te verkopen.

'Helpt hulp?' SOB

17-11-2013 00:45

Omdat ik een keer een presentatie over mijn toekomstige reis naar Malawi en alles daar rondom heen heb gegeven voor de SOB (Stichting Ontwikkelingssamenwerking Boxmeer) werd ik nu uitgenodigd voor een door hen georganiseerde debatavond en samen met Mieke ben ik daar naartoe gegaan. De discussie die gevoerd werd, betrof een moeilijk onderwerp: 'Helpt hulp?'. Je zou zeggen; ja, natuurlijk helpt hulp! Maar dat is jammer genoeg lang niet in alle gevallen zo, werd mij verteld. Ik vond het moeilijk om te plaatsen: Hoezo zou het geen nut hebben om te helpen? En geldt dat ook voor mij? dacht ik. En nu nog steeds vind ik het een moeilijk onderwerp. Wel ben ik blij dat ik bij deze avond aanwezig ben geweest, omdat het me eens goed aan het denken heeft gezet. Uiteindelijk heb ik besloten dat ik hoe dan ook écht een verschil ga maken voor de mensen in Malawi. Niet alleen door nu super veel geld in te zamelen, maar ook door in Malawi zelf m'n handen eens flink uit de mouwen te steken! Zeg nou zelf, daar wordt het toch zeker niet slechter van daar?!! 

Ik wil niet bij die niet-helpende gevallen horen, en daar ga ik voor zorgen! De drive en wilskracht om mijn doel te bereiken wordt alleen maar groter, die neemt niemand mij meer af!

Goede start voor de armbandjes!

17-11-2013 00:31

Ik ben een paar dagen geleden begonnen met het maken en verkopen van armbandjes. Ondertussen heb ik al 3 bestellingen en ben ik dus druk bezig! Ik hoop 

dat het een hele tijd zo goed en snel zal gaan. Wie weet...

Ik heb nu in totaal al 6 bandjes gemaakt.


Ook heb ik allerlei soorten turkse bandjes die je leuk kunt combineren bij de vriendschapsarmbandjes.

 

 

 

Vriendschapsarmbandjes en debatavond SOB

14-11-2013 18:52

Vandaag ben ik weer eens goed bezig geweest! Ik heb namelijk een start gemaakt aan een nieuwe actie: vriendschapsarmbandjes verkopen (meer info bij Acties). Zonet heb ik er al twee gemaakt en er zullen er nog vele volgen! De armbandjes vind ik erg mooi gelukt maar ze maken is héél tijdrovend! Gelukkig is het erg leuk om te doen, dat scheelt. Toen ik 2 bandjes af had, heb ik van karton iets gemaakt om de vriendschapsbandjes aan vast te maken: kijk maar naar de foto en je snapt wat ik bedoel. Nu zitten er nog maar 2 op, maar wacht maar af!

Vanavond om 20:00 uur is het debatavond van de SOB. Dat staat voor Stichting Ontwikkelingssamenwerking Boxmeer. Eerder al heb ik hier een presentatie gegeven over mijn project, en nu ga ik er dus heen om te discussiëren over het onderwerp 'Helpt hulp?'. Ik heb er echt veel zin in en ik ben benieuwd wat er zoal aan bod gaat komen. Hopelijk steek ik er ook nog wat van op, maar daar ga ik eigenlijk sowieso al vanuit! Mieke gaat ook mee.

 

 

Chocolade verkoop

12-11-2013 15:54

Zaterdag middag ben ik samen met Mieke naar Venhorst gefietst om daar chocolade te verkopen. Het viel niet tegen: in eerste instantie waren we bang dat de mensen minder vrijgevig zouden zijn omdat ze ons niet zo goed kennen, maar dat bleek bij de meesten helemaal niet het geval te zijn! We gaan zeker nog een keer terug om ook de rest van het dorp, waar we nog niet zijn geweest, langs te gaan.

We hadden er trouwens expres voor gekozen om naar een ander dorp te gaan als Landhorst, omdat we in Landhorst al veel dingen in korte tijd hebben gedaan en bovendien hopen we, door ook naar andere plaatsen te gaan, op meer bekendheid!!!

Op de fiets terug van Venhorst naar huis waren onze vingers grootendeels bevroren, maar het was de moeite waard: Volgend weekend gaan we weer!!

Leuke mail en happyness

15-10-2013 20:06

Ik kreeg zonet een hele leuke mail van Wendy en Björn. Zij zeiden dat ze jammer genoeg niet mee konden doen aan de bootcamp maar waren wel erg enthousiast! Ze willen me graag sponsoren op een andere manier en dat vind ik ook erg leuk!! Het is heel fijn dat iedereen zo enthousiast voor mij is, want daar word ik ook alleen maar happier van! (het begint me trouwens een beetje op te vallen dat ik best veel uitroeptekens gebruik!... maar die zijn ook altijd zo gezellig dus daar ga ik toch maar weer mee door!) Ik ben heel blij. Ik heb zin in de bootcamp, in de chocolade actie en alle andere dingen die nog zullen gaan komen. Het is misschien moeilijk om de gelukkigste mens op aarde te zijn maar iedere keer als ik met Malawi bezig ben, kom ik daar voor mijn gevoel toch heel dichtbij! Oke, ik ben misschien een beetje overenthousiast, maar ook daar ga ik dan toch nog maar even mee door!

<< 1 | 2 | 3 | 4 >>