Blog

Wel geluk in Cuijk!

02-02-2014 20:18

In Boekel had ik vorige week niet zoveel opgehaald, maar deze week op de carnavalsmarkt in Cuijk had ik wel geluk! In 3 uur tijd, dus 3 uur minder lang dan in Boekel, had ik ruim 6 keer zoveel geld bij elkaar! Vandaag was dus een goede dag! 

Vanaf NÚ statiegeldactie bij Emté, Sint Anthonis

31-01-2014 23:05

Vandaag heb ik mijn posters naar de Emté gebracht. Bij de servicebalie (achterste kassa) staat een doos(je) voor statiegeldbonnetjes. Ik hoop dat het veel geld op gaat brengen. Over ongeveer een maandje ga ik terug om te kijken hoe het er dan mee staat. Ik ben benieuwd!

Markt in Boekel...

26-01-2014 18:37

Vandaag was het markt in Boekel. Jammer genoeg was het de hele middag erg rustig, te rustig zelfs en ik heb dus maar heel weinig geld opgehaald. Dit is heel jammer maar des temeer rede voor mij om het volgende week nog eens te proberen. Dan is het namelijk markt in Cuijk, ook carnavalsmarkt. Hopelijk lukt het me dan wel om veel op te halen! 

Morgen is het markt!

25-01-2014 20:28

Zo. Vandaag heb ik samen met papa en mama alle carnavalskleding die ik morgen ga verkopen op de (carnavals)kledingmarkt in Boekel uitgezocht en in als setjes in tassen gedaan. Terwijl we bezig waren kwam ome Albert ook nog langs om een grote doos vol met carnavalskleding te brengen die ik ook mag gaan verkopen! Ondertussen staat alles in de auto en hoeven we morgen alleen nog maar Maartje en John op te halen en door te rijden naar de markt. Ik hoop dat ik alles kwijt kan op mijn (markt)plaats in het Nia Domo want ik heb echt héél erg veel! Zo veel dat ik zelfs mijn gewone kleding thuis moet laten omdat het anders én niet in de auto past én mijn (markt)plaats waarschijnlijk toch te klein zou zijn. Maar... eigenlijk is dat ook wel een heel goed teken want het wil zeggen dat ik super veel spullen heb om te verkopen morgen en hopelijk lukt dit me ook. Het zou echt héél gaaf zijn als ik morgen met 5 of minder plastictassen terug naar huis kan keren, aangezien het er nu een stuk of 30/40 vol kleding zijn (als het er niet meer zijn...) !!! 

Ik heb zin in morgen en ik hoop dat ik veel verkoop! Je hoort nog van me hoe het gelopen is!

 

Liefs, Amy

Bij de Emté geweest

23-01-2014 20:32

Ik was al eerder bij de Emté geweest tijdens mijn grote 'ik-ga-alle-winkels-langs-om-te-zien-of-ik-er-statiegeldbonnetjes-mag-inzamelen tocht' (haha!!). Bij de Emté in Sint Anthonis was de manager, Manuel Mars, toen meteen enthousiast en ik mocht dus ook statiegeldbonnetjes inzamelen van hem. Vandaag ben ik dus eerst naar het gemeentehuis in Sint Anthonis gegaan, want ik had gehoord dat je via de gemeente speciale statiegeldboxen kon lenen, waaruit geen bonnetjes konden worden gestolen. Jammer genoeg hadden ze deze boxen niet in Sint Anthonis. Toen ben ik dus meteen maar even naar de Emté (die zit zowat langs het gemeentehuis) geweest om te overleggen. Het leek Manuel Marsman en mij uiteindelijk slimmer om een box achter de balie te plaatsen omdat hij anders meegenomen zou kunnen worden. Bij de automaten in de winkel ga ik natuurlijk wel posters ophangen, zodat iedereen wel op de hoogte is van deze actie. Zo ziet de box er van de bovenkant trouwens uit: 

Een keer dezer dagen ga ik met de box met posters naar de Emté zodat het bonnetjes 'droppen' kan beginnen!

Ik hoop echt dat ik hier nog veel geld mee op kan halen!

 

Mijn school helpt mee!!

19-01-2014 15:49

Yes!!! Ik ben super blij ;). Ik heb met mijn school overleg gehad en uiteindelijk is er besloten om in 2014 een deel van de opbrengst van de kersactie aan mij mee te geven voor een project in Malawi!!! Wat ONTZETTEND gaaf dat ze dit willen doen! Ik kan niet wachten om geld straks te mogen overhandigen en hopelijk héél veel blije gezichten tevoorschijn te toveren. 

Maar wat zeker net zo mooi is, is dat er straks veel meer mensen zullen weten over het bestaan van Worldmapping en misschien, wie weet, kan ik op deze manier hen er ook zo enthousiast over maken al dat ik zelf ben! Ik hoop ook echt dat er straks mensen zullen zijn die net zoals mij, het avontuur aangaan en de reis van hun leven gaan maken. Op naar Afrika!

Meer over mijn school en de kerstactie in 2014 vindt je onder het kopje 'acties'. 

Carnavalskleding gekregen

02-01-2014 19:34

Vanavond belde Monique mij dat ze carnavalskleding voor me had die ik voor Malawi mag verkopen. Ik ben ze meteen op gaan halen. Het waren 8 zakken vol en ik weet zeker dat ik hier nog best veel geld mee kan gaan ophalen! Toen ik thuis kwam met alle tassen zei mama dat wij op zolder ook nog heel veel carnavalskleding hadden liggen. Die mag ik nu ook verkopen. Op marktplaats kun je er verschillende vinden: https://www.marktplaats.nl/verkopers/19524626.html Onder andere deze:  

 

Laptop gekregen!!

01-01-2014 22:24

Een paar dagen geleden heb ik een laptop gekregen van Ruud Nap! Deze laptop ga ik meenemen naar Malawi en na mijn reis laat ik hem daar achter zodat de mensen er iets aan hebben. Mieke heeft ook een laptop gekregen. We zijn er allebei super blij mee en hopen dat er straks in Malawi nog veel gebruik van zal worden gemaakt!

Malawi groep 2015

01-01-2014 22:00

Een paar dagen geleden keek ik weer eens op www.blog.worldmapping.nl en toen zag ik dat er bovenop mij ook 3 anderen zich al hebben aangemeld. Ik heb ze meteen opgezocht op facebook en nu hebben we een whatsapp groep aangemaakt. We zijn nog niet met veel maar we hebben het wel al erg gezellig! Ik vind het echt heel erg leuk dat Mieke en ik nu niet meer de enigen zijn. Nu kunnen we veel ideeën delen en lijkt het alweer wat dichterbij te komen!!

Hopelijk komen er snel nóg meer mensen bij!

Meer dan 30 kilometer fietsen met succes!

22-12-2013 15:23

Zaterdagmorgen, het was eindelijk vakantie! Nu hoef ik twee weken lang niet naar school te fietsen. Toch, hoe gek het eigenlijk ook is, zat ik om 9 uur al op de fiets naar Mill. Ik had 3 mapjes gemaakt met daarin mijn persoonlijke poster en sponsorbrief. Maar wat ging ik daar in Mill eigelijk doen met 3 mapjes? Dat zal ik je nu vertellen! 

Ik had al een tijdje het idee om statiegeldbonnetjes in te gaan zamelen en toen het eenmaal vakantie was had ik tijd zat en helemaal geen zin om nog langer te wachten. Zaterdag dus, zat ik 's ochtends al op de fiets op weg naar de winkels in Mill. Allereerst ging ik naar de Jan Linders. De desbetreffende persoon van daar was er toen jammergenoeg niet, maar ik kreeg het advies om 's maandags even terug te bellen. Dat ga ik dan ook zeker doen! Daarna ging ik naar de Albert Heijn. Hier waren ze meteen erg enthousiast en ondertussen zijn we zelfs al afspraken aan het maken over de datum! Nu had ik er dus al eentje binnen. Toen ging ik verder naar de Aldi. Daar had ik minder succes, want ik kreeg te horen dat zij niet meewerken aan dit soort acties, jammer maar helaas.

Van tevoren had ik niet bedacht dat ik al zo snel, al voor 10 uur, weer klaar zou zijn in Mill, dus besloot ik om meteen maar door te fietsen naar Wanroij. Daar ben ik naar de Jan Linders gegaan. De mevrouw die ik hier heb gesproken leek blij verast en als ik haar meer informatie zou mailen zou ze dit doorsturen naar haar baas en het mij laten weten. 's Middags heb ik dus meteen meer info doorgestuurd en nu ben ik erg benieuwd aan het afwachten. 

Ik was alweer opweg naar huis toen ik me bedacht dat ik eigenlijk nog zeeën van tijd had. Dus besloot ik om ook nog maar even door te fietsen naar Sint Anthonis. Daar aangekomen ging ik eerst naar de EMTÉ. Net als bij de Albert Heijn waren ze hier erg enthousiast en wilden ze graag aan mijn plannen meewerken. Nu had ik dus al 2 winkels in de pocket!! (en een paar misschientjes!). Nu was er nog een winkel in Sint Anthonis over: alweer een Jan Linders. Dus ging ik hier naartoe. Dit ging echter niet zo goed. Het antwoord was duidelijk 'Nee'. Maar ja, kan gebeuren.

Al met al heb ik sowieso 2 toekomstige statiegeldbonnetjesacties (lang woord!!!) in de pocket en ben ik meer dan 30 kilometer verder! Het was het zeker waard. Ik hoop op positieve reacties van de Jan Linders in Mill en Wanroij! Wie weet...

<< 1 | 2 | 3 | 4 >>